AGG Software Forums
February 21, 2019, 01:32:54 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Welcome on our forum!
 
   Home   Help Search Login Register  

Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: Amada aries 245 with DNC Precision  (Read 50468 times)
Arthur Grasin
Tech. Support
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +0/-0
Posts: 762



View Profile WWW
« Reply #15 on: September 04, 2013, 08:22:30 PM »

It seems that the controller expects other parity type.
Logged
1000martinsson
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Posts: 12


View Profile
« Reply #16 on: September 04, 2013, 08:57:02 PM »

Arthur, thank you for all your response in this thread.

Should I try to use one of the other parity settings in DNC then? Perhaps "none"?

My controller card switches are set according to the picture on last page and according to the Amada technician this should be equal to Parity=Even. Unfortunately the labels on these 4 switches is not so informative. The switches used for baud settings had good description on how to set them for different speeds.

My settings in DNC according to pictures below. (com port is not connected on the picture)



* SerialPortSettings.JPG (56.42 KB, 545x485 - viewed 25 times.)

* DataFlowControl.JPG (52.24 KB, 548x486 - viewed 22 times.)
« Last Edit: September 04, 2013, 09:10:01 PM by 1000martinsson » Logged
pan
Newbie
*

Karma: +0/-0
Posts: 2


View Profile
« Reply #17 on: February 07, 2014, 12:40:47 PM »



hi i just start the procedure to connect pc with amada aries 245. i work on the machine until now.didn t have problems and made many nice things. but time has come.i i want to make the connectin with pc. it looks like a mountain  Undecided .

could you tell me where did you find the baud setting on amada? i found only "punch code" and "decimal input". 

and i dn t understand the difference between "OFFSET/SETTING hard key" and
"SETTING soft key"

i m trying to find a pc with xp windows and a serial output, because i heard that "usb to serial" change the data when converting .till then i work on vista and a usb to serial cable.

and any help or tip  is welcome.

thanks for your time
Logged
MAURODEBRASI
Newbie
*

Karma: +0/-0
Posts: 1


View Profile
« Reply #18 on: February 28, 2014, 04:30:13 PM »

Hello,

Good Morning I am from argentina its my first time in this page, I need to configure de DNC comunication to Amada Aries 245 Amadan O4 PA. I have read all the posts, and I setup correctly the boud rate in the I\O Card, But i could not make the comunnication.

Do you havew some more details about the comunnication and if I need to set any internal parameters?

thanks for all

Regards
Logged
Randyr
Newbie
*

Karma: +0/-0
Posts: 2


View Profile
« Reply #19 on: October 25, 2017, 05:27:24 PM »

I had contacted an Amada representative and they had given me this information on how to set different settings for rs232 on the aries 245 but I am still having trouble with sending programs to the machine from computer. There can also be 2 different types of pin outs for the Aries machines the one in the first attachment and the second attachment I am unsure of how to tell which the machine is however.

* 0514_001.pdf (167.89 KB - downloaded 17 times.)
* com_.pdf (35.76 KB - downloaded 16 times.)
« Last Edit: October 25, 2017, 05:33:20 PM by Randyr » Logged
Arthur Grasin
Tech. Support
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +0/-0
Posts: 762



View Profile WWW
« Reply #20 on: October 25, 2017, 05:30:09 PM »

Hello.

Does the program display any errors?
Logged
Randyr
Newbie
*

Karma: +0/-0
Posts: 2


View Profile
« Reply #21 on: October 25, 2017, 05:36:16 PM »

The Aries timesout and gives a read error after a minute but we are using Predator CNC editor and it isn't giving any errors so I am assuming we have the wrong pin playout for our rs232c to 9 pin.
Logged
Arthur Grasin
Tech. Support
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +0/-0
Posts: 762



View Profile WWW
« Reply #22 on: October 25, 2017, 06:01:34 PM »

Please, try to receive a very small program (2-3 lines) from the machine first.
It will help to find the correct settings.

1. Right click over the machine and select "Show transferred data"
2. Try to manually receive a small program from the machine.
3. In the "Transferred data" window you'll see incoming data.
4. Resize the window that the all received data will be visible (_including_ the right column).

Please, send me a screenshot of the received data. I'll verify it.
Logged
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines