AGG Software Forums
November 20, 2018, 04:49:00 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Welcome on our forum!
 
   Home   Help Search Login Register  

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Newbie here and confused Serial data to excel spreedsheet  (Read 23281 times)
Danncs
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Posts: 9


View Profile
« on: April 20, 2010, 07:23:20 PM »

Hi  Im new to this and confussed. I want to send data from a Gram scale to and Excel sheet with a date and time stamp.
Here is the data E21736078       
I want Date, time,  21736
Any ideas
Im using come port 8
Thanks
Seems simple but not to me. Huh
Logged
Arthur Grasin
Tech. Support
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +0/-0
Posts: 760



View Profile WWW
« Reply #1 on: April 20, 2010, 07:45:41 PM »

Did you visit our tutorial section?
http://www.aggsoft.com/serial-data-logger/tutorials.htm

Especially:
http://www.aggsoft.com/asdl-barcode-data-logger-2.htm
http://www.aggsoft.com/asdl-rs232-to-excel.htm
Logged
Danncs
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Posts: 9


View Profile
« Reply #2 on: April 22, 2010, 08:00:26 PM »


Thanks I'm read but not alot of luck. com port will not open anyone have any idea. Any help on this on time project of mine.
Logged
Arthur Grasin
Tech. Support
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +0/-0
Posts: 760



View Profile WWW
« Reply #3 on: April 23, 2010, 11:18:43 AM »

Please, attach your configuration backup. You can create it from the File menu.
Logged
Danncs
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Posts: 9


View Profile
« Reply #4 on: April 23, 2010, 03:55:33 PM »

[{E24C3928-0929-4EB2-85F5-2EE05D8BE4AC}.COM]
Ports=
Port number=9999
Number=COM8
Spy mode=False
Mode=0
Baud=6
Custom bauds=
Data bits=0
Parity=2
Stop bits=0
RS485 mode=False
Use DTR=False
Use RTS=False
Require DSR=False
Require CTS=False
SW flowcontrol type=0
Xon char=#11
Xoff char=#13
In size=12
Out size=12
Flush buffer=True
Try to open port again=True
Reopen port after=30

[{E24C3928-0929-4EB2-85F5-2EE05D8BE4AC}.Restart]
COM port initialization=37319.0416666667
COM reinit=0

[{E24C3928-0929-4EB2-85F5-2EE05D8BE4AC}.File]
Rotation=
Rotation selected=0
Actions on file access error=0
Beep on write error=True
Write event to protocol=False
Error message text=Unable to write to file!
Temporary folder=

[{E24C3928-0929-4EB2-85F5-2EE05D8BE4AC}.Log]
After parsing=False
Delete after date=False
Delete after number of files=False
Date old=10
Number of files=10
Date type=0
Stamp prefix=<
Stamp postfix=>

[{E24C3928-0929-4EB2-85F5-2EE05D8BE4AC}.Data view]
Output type=0

[{E24C3928-0929-4EB2-85F5-2EE05D8BE4AC}.Display]
Display mode 20=0
Display mode 80=0
Display mode FF=2
User format=#%%d
Charset=1
Add date stamp for sended=False
Add date stamp for received=False
Highlight sended data=False
Highlight color=65535
Split timeout=300
Split time=3000
Split characters=#0A

[{E24C3928-0929-4EB2-85F5-2EE05D8BE4AC}.Stamp]
Timeout=2000
Direction=True
After parsing=True
File begin=False

[{E24C3928-0929-4EB2-85F5-2EE05D8BE4AC}.Modules]
Query=
Parser=
Logger=
Parse sended data=False
Parse received data=True
Publication=
Events handling=
Filters=
Redirect=

[{E24C3928-0929-4EB2-85F5-2EE05D8BE4AC}.Common]
Text mode==qqqq=qqqq=qq
Auto open=True
Friendly name=

Logged
Danncs
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Posts: 9


View Profile
« Reply #5 on: April 27, 2010, 07:42:32 PM »

 Sad I.m still not getting anything in the speedsheet.  My port emulator is sending, I see it come in the logger and then after that I'm lost.  can anyone  please help Smiley
Logged
Arthur Grasin
Tech. Support
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +0/-0
Posts: 760



View Profile WWW
« Reply #6 on: April 28, 2010, 07:40:07 AM »

Do you see received data in program window?
Logged
Danncs
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Posts: 9


View Profile
« Reply #7 on: April 28, 2010, 03:15:04 PM »

Yes, when the port opens, seem some times it states it open or aready in use. Seem I cant use con 10 on the  emulator and the looger at the same time. some time I have to make the emulator com eleven and the logger 10 to get it to work.  Im am sending E21741074 to the logger and getting E21741074#OD#OA in ther programing srreen. As far as the DDE screen I'm not even sure where that is and nothing in the Sheet at all. Perplexed here Undecided  I would not think it would be so hard to do its just a weight and I need time stamp and date for ever time the scale weighs. I'm sure its not to someone that understand more about this subject.
Logged
Arthur Grasin
Tech. Support
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +0/-0
Posts: 760



View Profile WWW
« Reply #8 on: April 29, 2010, 09:37:34 AM »

Please, look at attached images for program settings. The parser settings are attached as a file (parser-preset) and you can load it from the parser configuration window.


* s4.JPG (47.91 KB, 467x456 - viewed 7 times.)

* s1.JPG (49.4 KB, 467x456 - viewed 6 times.)

* s2.JPG (29.88 KB, 548x415 - viewed 6 times.)

* s3.JPG (36.59 KB, 548x415 - viewed 6 times.)
* parser-preset.ini (0.83 KB - downloaded 3 times.)
Logged
Danncs
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Posts: 9


View Profile
« Reply #9 on: April 29, 2010, 07:08:39 PM »

 
Please, look at attached images for program settings. The parser settings are attached as a file (parser-preset) and you can load it from the parser configuration window.


 Every thingh looks the same
 As far as loading the ini file you lost me. All so nothing is going on the spreasheet of my choice. Huh
Logged
Arthur Grasin
Tech. Support
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +0/-0
Posts: 760



View Profile WWW
« Reply #10 on: April 30, 2010, 09:33:04 AM »

Is it possible to connect to your desktop remotely? If yes, then please send me a private message with connection parameters.
Logged
Danncs
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Posts: 9


View Profile
« Reply #11 on: April 30, 2010, 09:38:17 PM »

Been messing with this for days. Can see data come in on logger but nothing on DDE sever screen or excel.  Might have look for another way.
Logged
Arthur Grasin
Tech. Support
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +0/-0
Posts: 760



View Profile WWW
« Reply #12 on: May 01, 2010, 07:56:12 AM »

If you see data in the program, but not in the DDE Server, then the parser isn't configured properly. I've sent you parser settings for a data example that you provided before.
Logged
Danncs
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Posts: 9


View Profile
« Reply #13 on: May 03, 2010, 03:54:00 PM »

I sent you a mesage witrh my ini file.
sofar no luck at all.
Logged
Danncs
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Posts: 9


View Profile
« Reply #14 on: May 04, 2010, 02:38:27 AM »

seems cant really get any serious help,so i will have to try another program. Or lean more a visual Basics. Undecided
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines